Hyr lägenhet Torrevieja

Sevärdheter

Image
Batería de Castillitos
 "En av de mest pittoreska platserna som kan besökas är det militära batteriet i Castillitos, som ligger i Cabo Tiñoso , i det västra området av Cartagenas kust. En brant plats som domineras av klippor varifrån hela Cartagena-bukten domineras .Batteriet är byggt mellan 1933 och 1936 på en höjd av 257 m. De byggdes för att skydda skydda flottbasen i Cartagena.
Kanonerna hade en räckvidd på 35 km . Den 27 februari 1935 börjar transporten av material och i början av inbördeskriget är batteriet nästan färdigt, en imitation av medeltida slott med crenellerade kuber som maskerar murarna.
Nedanför ligger också Bateria del el Jorel, som är något mindre och vars kanoner inte är så imponerande, men fler till antalet.
1977 gjordes den sista övningen och 1994 lade man ner all verksamhet.
Öppet  24 timmar per dygn, inget inträde men heller inga toaletter eller andra förnödenheter,
Utmärkt utflykt med medhavd picknick, utanför turistsäsongen, alltså oktober till april. Under sommarmånaderna är det väldigt varmt och också betydligt fler besökare.
Staden har planer på att införa inträde och öppettider för att begränsa tillträde och kunna bevara och underhålla byggnaderna som idag är slitna av väder och vind och inget underhåll.
Rekommenderas varmt, dock ej lämpligt för rullstolar och mindre barn.